BESAŞ’tan gıda güvenliği ve hijyen eğitimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


BESAŞ’tan gıda güvenliği ve hijyen eğitimi

BESAŞ idari, üretim, sevkiyat, satın alma birimi de dahil olmak üzere tüm personelin katılımıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, ilk olarak Gıda Mühendisi Gaye Göncü tarafından ‘ISO 22000 Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitimi’ verildi. Eğitimde, ürünlerde gözle görülebilen ve görülmeyen riskler, hammadde, girdi ve çıktı aşamalarındaki kritik noktalara dikkat çekildi. Bulaş risklerine karşı hijyen, el yıkama, kişisel temizlik ve gıda maddelerinde bulaşı önlemek için kullanılan koruyucu ekipmanlar, gıdada hijyen ile alakalı yeni teknolojiler konularında da personelin bilgileri yenilendi.
Eğitim programında, Dünya Helal Birliği yetkilisi Ahmet Gelir tarafından “Helal Gıda” eğitimi de verildi. Ürünlerinde ‘Helal Gıda’ sertifikalarına sahip olan BESAŞ tarafından personelin de helal gıda konusunda bilinçlenmesi amaçlanırken, dünyadaki helal gıda konusunda yapılan çalışmalar, helal standartları ve helal sertifikasyon süreci anlatıldı.

Program kapsamında ayrıca Türk Kızılay yetkilileri tarafından kan ve kök hücre bağışı konularında bilgilendirme yapıldı. Türk Kızılay yetkilisi Ramazan Çiçek tarafından desteklerinden dolayı Besaş Genel Müdürü Hakkı Gülşen, Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Dündar ve yapmış olduğu kök hücre nakli nedeniyle Üretim Personeli Okan Araz’a teşekkür plaketi takdim edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BESAŞ’tan gıda güvenliği ve hijyen eğitimi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

NTV.org.tr - Güncel Haber Platformu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!